O nama

Mi smo Građanska inicijativa Cijepimo se

Živimo u vrijeme kada je zbog nepovjerenja u sustav došlo u pitanje i ono najbitnije, a to je zdravlje naše djece. Naša djeca su budući veliki ljudi. Naša djeca su budući roditelji. I zato smatramo da je najbitnije da su oni zdravi i sigurni.

Svjesni smo straha današnjih roditelja zbog bombardiranja informacija. Na internetu, a naročito na socijalnim mrežama. Znamo da kao roditelj želite samo da vaše dijete bude sigurno i zdravo. Baš zbog toga, osnovana je i ova inicijativa. Kako bi dala roditeljima dovoljno kompetentnih informacija, kojih na žalost nikada nije dovoljno, kako bi napravili najbolju odluku za svoje dijete.

Građanska inicijativa Cijepimo se iza sebe ima stručnjake, roditelje i laike koji su se ujedinili sa istim ciljem, da na razumljiv i jednostavan način približimo prednosti rane imunizacije (ali i imunizacije odraslih) kao važnog aspekta zdravlja svake osobe, ali i zajednice u kojoj živimo.

Kao Građanska inicijativa Cijepimo se djelujemo na nekoliko platformi. Ovdje na web stranici, gdje vas informiramo o novostima u svijetu i Hrvatskoj, te osnovnim i važnim pojmovima u imunizaciji, na Facebook stranici, u grupi Cijepljenje/Vakcinacija gdje se može otvoreno i bez predrasuda razgovarati o cijepljenju, čak i ako ste protivnik. Na Instagramu i Twitteru.

Trudimo se približiti prosječnom roditelju na način da objavljujemo ilustracije, ali i priče kroz koje možete naučiti zašto je cijepljenje važno.

Locirani smo u Hrvatskoj, ali imamo članove iz drugih zemalja istog ili sličnog govornog područja, te iseljenike koji aktivno prate novosti oko imunizacije u zemljama boravka.

Imamo puno planova i ideja i sve što nam nedostaje je malo više vremena i novaca.

Zato su neka mjesta na web stranici prazna.

Ipak, radimo na tome. I nećemo odustati. Zbog svakog zdravog djeteta zaštićenog cjepivima koje će jednog dana i sam(a) postati roditelj.

Želite li se uključiti u rad naše inicijative, javite nam se na Facebooku ili nam pišite na kontakt formular. Svaka pomoć i podrška je dobrodošla.